Tankoparsa uunissa – Herkullisia reseptejä vihreän parsan valmistamiseen uunissa

Vihreä parsa uunissa – Ruokaisa ja terveellinen vaihtoehto

Kevään klassikko, vihreä parsa, saa uunissa paahdettuna aivan uudenlaisen herkullisen maun. Tässä artikkelissa esittelemme erilaisia reseptejä, joilla voit valmistaa vihreän parsan uunissa.

Uuniparsa – Valmistusvinkit ja ohjeet

Paras tapa valmistaa tankoparsa uunissa on paahtaminen. Aloita resepti kuumalla uunilla ja puhdista parsa huolellisesti. Leikkaa pois kovat tyvet ja asettele parsat uunivuokaan. Voit maustaa parsat oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla ennen uuniin laittoa.

Muutama vinkki uuniparsan valmistukseen:

  • Parsat kannattaa asetella uunivuokaan yhteen kerrokseen, jotta ne kypsyvät tasaisesti.
  • Lisää makua parsalle pekonilla käärimällä parsat pekoniviipaleeseen ennen uuniin laittoa.
  • Kypsennä parsaa uunissa noin 15-20 minuuttia riippuen parsan paksuudesta.

Parsat pekonin kera – Herkullinen yhdistelmä

Parsaa ja pekonia yhdistävä resepti on suosittu herkku niin arjessa kuin juhlassakin. Pekonin suolaisuus ja parsan raikkaus luovat täydellisen makuparin. Kokeile seuraavaa reseptiä viikonlopun herkkupöytään:

Ainesosat:

  • 500g vihreää parsaa
  • 100g pekonia
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan

Valmistus:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Puhdista ja kuivaa parsat. Kääri jokainen parsa pekoniviipaleeseen.
  3. Aseta pekoniin kääritty parsat uunivuokaan ja pirskottele päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria.
  4. Paista uunissa noin 15-20 minuuttia, kunnes parsat ovat kypsiä.

Nauti paahdettuja parsat pekonin kera sellaisenaan tai lisukkeena esimerkiksi grilliruoan kanssa.

Paahdetut parsat – Vaihtelua vihreän parsan valmistukseen

Paahdetut parsat ovat herkullinen snack tai lisuke erilaisiin ruokiin. Kokeile seuraavaa reseptiä ja yllätä vierailusi herkullisilla paahdetuilla parsapaloilla:

Ainesosat:

  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Valmistus:

  1. Leikkaa parsat kahteen osaan ja aseta ne uunipellille.
  2. Pirskota päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla, pippurilla sekä sitruunankuorella.
  3. Paahda uunissa 220 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes parsat alkavat saada väriä.
  4. Valmiit paahdetut parsat tarjoillaan lämpiminä.

Kokeile rohkeasti erilaisia tapoja valmistaa tankoparsa uunissa ja nauti raikkaasta ja terveellisestä herkusta. Tankoparsa sopii mainiosti niin arkeen kuin juhlaan!

Strohin MaailmaAlko Suomussalmi – Suomussalmi Alko: Kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää!Jack Daniels Honey – Maukas ja Ainutlaatuinen JuomaAlko Pirkkala – Palveleva ja Laadukas Alkoholimyymälä Palmrothintie 2, PirkkalaArctic Blue Gin – Unohtumaton elämys arktisessa maailmassaAlko Puolanka – Alkon valikoima ja palvelut Puolangan alueellaMionetto Prosecco: Italialainen Kuohuviini AlkostaBelvedere Vodka – Laadukas Juomaelämys