Savariini ja sen resepti

Mikä on savariini?

Savariini on herkullinen ja perinteinen leivonnainen, joka tunnetaan erityisesti makeasta maustaan ja ihanasta koostumuksestaan. Savariini on peräisin ranskankielisestä sanasta savoir, joka tarkoittaa tietoa tai taitoa. Tätä herkkua valmistaessa tarvitaan taitoa ja huolellisuutta, mutta lopputulos on vaivan arvoinen.

Savariinin historiasta

Savariinin juuret juontavat Ranskaan, ja sitä on leivottu jo vuosisatojen ajan. Alun perin savariini oli nimeltään savarin, joka on peräisin kuuluisan ranskalaisen kokin Brillatin nimestä. Nykyään savariini on suosittu herkku ympäri maailmaa.

Savariinin koostumus ja maku

Savariini valmistetaan yleensä mehevän sokerikakun pohjasta ja kostutetaan makealla siirapilla tai liemellä. Tämän jälkeen savariini täytetään usein kermavaahdolla tai vaniljakastikkeella. Herkullinen savariini tarjoillaan usein marjojen kanssa, kuten mansikoilla tai vadelmilla, jotka tuovat raikkautta ja happamuutta sen makeuteen.

Savariini resepti askel askeleelta

  1. Ainekset:
    • 4 munaa
    • 1 dl sokeria
    • 1 dl vehnäjauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta
    • 1 dl perunajauhoja
    • 2 dl sokerilientä
    • 1 dl konjakkia
    • kermavaahtoa, marjoja koristeluun
  2. Valmistus:
    1. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
    2. Lisää varovasti sekoittaen jauhot ja leivinjauhe taikinaan.
    3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
    4. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
    5. Anna kakun jäähtyä ja leikkaa se kahteen osaan.
    6. Kostuta molemmat osat sokeriliemellä, johon on sekoitettu konjakkia.
    7. Täytä kermavaahdolla ja marjoilla.
    8. Koristele marjoilla.

Gato Negro Sauvignon Blanc – Monipuolinen ValkoviiniPieni Viinapullo ja Kirkas ViinaValdobbiadene Prosecco Superiore – Italialaisen kuohuviinin aateliaJohn Walker Blue Label: Ylellinen whisky-nautintoScarlett punaviini – Herkullisen viinin salaisuudet3 ruokalajin illallinen kotonaAlko Sulfiititon Viini – Tutkimme Sulfiittien VaikutustaKoskenkorva Tölkki ja Muut Herkulliset MakuvaihtoehdotEntrecote – Naudan Herkullinen PihviCôtes du Rhône – Ranskalaisen viinin taivaallinen alue

viestinta@vvgroup.fi