Pasha – Herkullinen paikallinen herkku

Pasha on perinteinen itäeurooppalainen jälkiruoka, joka tunnetaan erityisesti pääsiäisen aikaan. Se valmistetaan maidosta ja tuorejuustosta, ja sen maku on täyteläinen ja makea. Pashan valmistus on melko yksinkertaista, ja se on suosittu herkku monissa maissa ympäri maailmaa.

Mitä pasha sisältää?

Pashan perusaineet ovat tuorejuusto, kerma, sokeri ja kuivatut hedelmät. Resepteissä saatetaan käyttää myös manteleita, saksanpähkinöitä tai muita pähkinöitä. Pasha tarjoillaan yleensä koristeltuna esimerkiksi suklaarouheella tai marjoilla.

Tuorejuusto

Tuorejuusto on pashan tärkein ainesosa, ja sen pitää olla mahdollisimman valuvaa. Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi kannattaa valita laadukas tuorejuusto, joka ei ole liian rasvaista.

Kerma

Kerma tekee pashasta pehmeää ja kermaista. Sitä käytetään tuorejuuston sekoittamiseen ja pashan koostumuksen saamiseen oikeanlaiseksi.

Kuivatut hedelmät

Kuivatut hedelmät, kuten aprikoosit tai rusinat, antavat pashalle mielenkiintoisen rakenteen ja makua. Niitä voi lisätä oman maun mukaan.

Pashan valmistus

Pashaa valmistettaessa tuorejuusto ja kerma sekoitetaan keskenään, ja sokeri sekä muut mausteet lisätään seokseen. Tämän jälkeen joukkoon lisätään kuivatut hedelmät ja pähkinät. Massa kaadetaan muotteihin ja annetaan hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan.

Pasha eri maissa

Pasha on perinteinen pääsiäisherkku Venäjällä, Ukrainassa, Virossa ja monissa muissa itäeurooppalaisissa maissa. Jokaisella maalla on omat perinteensä ja reseptinsä pashan valmistamiseen, mutta perusideana on kuitenkin samankaltainen.

Cono Sur Bicicleta Riesling – Herkullinen Valkoviini PolkupyöräilyynRiesling Kabinett – Mosellandin hienostunein viiniPromilleraja vesillä ja ruorijuopumus SuomessaGato Negro – Salaperäinen Musta KissaMartini Bianco – Alkon suosituin juomaAlko Karstula – Laadukkaiden juomien lähde Keski-SuomessaAlko Lempäälä: Suosituimmat Alko-myymälät LempäälässäAlko Haukipudas – Tervetuloa Alkon palveluiden pariin Haukiputaalla