Lanttulaatikko – Perinteinen ja gluteeniton herkku

Lanttulaatikko on suomalaisten joulupöydän suosikki, joka tunnetaan mehevänä ja maukkaana lisukkeena. Perinteinen lanttulaatikko valmistetaan käyttämällä perinteisesti lanttua, mutta nykyään moni suosii myös gluteenitonta vaihtoehtoa. Gluteeniton lanttulaatikko tarjoaa herkullisen vaihtoehdon niille, jotka välttelevät gluteenia ruokavaliossaan. Tässä artikkelissa käsittelemme lanttulaatikon valmistusta sekä annamme vinkkejä gluteenittoman version toteuttamiseen.

Perinteinen lanttulaatikko

Perinteinen lanttulaatikko valmistetaan lantusta, jauhoista, maidosta, siirapista ja mausteista. Se on helppo valmistaa uunissa kypsentämällä, ja sen makea maku sopii mainiosti esimerkiksi joululaatikoiden kaveriksi. Alla on perinteisen lanttulaatikon resepti:

  1. Kuori ja pilko lanttu pieniksi kuutioiksi.
  2. Keitä lanttukuutioita suolavedessä kunnes ne ovat pehmeitä.
  3. Valuta lantut ja soseuta ne tasaiseksi massaksi.
  4. Lisää soseeseen jauhot, maito, siirappi ja mausteet.
  5. Kaada seos uunivuokaan ja paista uunissa kullanruskeaksi.

Gluteeniton lanttulaatikko

Gluteeniton lanttulaatikko voidaan valmistaa korvaamalla perinteiset jauhot gluteenittomilla vaihtoehdoilla, kuten esimerkiksi gluteenittomalla jauhoseoksella tai riisijauhoilla. Muut ainekset säilytetään samoina perinteisen reseptin kanssa. Näin voit nauttia herkullisesta lanttulaatikosta myös gluteenia välttelevänä. Katso alla gluteenittoman lanttulaatikon resepti:

  1. Valmista lanttulaatikon taikina kuten perinteisesti, korvaamalla vain jauhot gluteenittomalla vaihtoehdolla.
  2. Kaada seos vuokaan ja paista uunissa normaalisti.
  3. Nauti herkullinen ja gluteeniton lanttulaatikko joulupöydän kruununa!

Lanttulaatikko on siis herkullinen vaihtoehto niin perinteisellä kuin gluteenittomalla reseptillä. Voit nauttia tätä klassikkoa ja tarjota sitä ystävillesi ja perheellesi joulun juhlapöydässä. Kokeile rohkeasti valmistaa lanttulaatikko itse – se on helppoa ja palkitsevaa!

Pippuripihvi – Herkullinen klassikkoGlenlivet – Maailman johtava single malt -viskiMustajuurikeitto – Herkullisen lämmittävä keitto pimeisiin talvi-iltoihinWhispering Angel – Laadukas Roseviinin ValintaItalialaiset Kuohuviinit: Franciacorta ja LambruscoMasi Costasera Amarone Classico 2017 vs. 2016Servetin ja Lautasliinan Taittelu – Helppo Opas Täydelliseen PöytäkattaukseenDon Julio Tequila – Meksikon Perinteitä ja Laatua PullossaGrants viski – Opas Whiskyn YstävilleAlkoholittomat Siiderit: Parhaat Vaihtoehdot Juhlaan ja Arkeen