Lanttulaatikko – Perinteinen ja gluteeniton herkku
Lanttulaatikko on suomalaisten joulupöydän suosikki, joka tunnetaan mehevänä ja maukkaana lisukkeena. Perinteinen lanttulaatikko valmistetaan käyttämällä perinteisesti lanttua, mutta nykyään moni suosii myös gluteenitonta vaihtoehtoa. Gluteeniton lanttulaatikko tarjoaa herkullisen vaihtoehdon niille, jotka välttelevät gluteenia ruokavaliossaan. Tässä artikkelissa käsittelemme lanttulaatikon valmistusta sekä annamme vinkkejä gluteenittoman version toteuttamiseen.
Perinteinen lanttulaatikko
Perinteinen lanttulaatikko valmistetaan lantusta, jauhoista, maidosta, siirapista ja mausteista. Se on helppo valmistaa uunissa kypsentämällä, ja sen makea maku sopii mainiosti esimerkiksi joululaatikoiden kaveriksi. Alla on perinteisen lanttulaatikon resepti:
- Kuori ja pilko lanttu pieniksi kuutioiksi.
- Keitä lanttukuutioita suolavedessä kunnes ne ovat pehmeitä.
- Valuta lantut ja soseuta ne tasaiseksi massaksi.
- Lisää soseeseen jauhot, maito, siirappi ja mausteet.
- Kaada seos uunivuokaan ja paista uunissa kullanruskeaksi.
Gluteeniton lanttulaatikko
Gluteeniton lanttulaatikko voidaan valmistaa korvaamalla perinteiset jauhot gluteenittomilla vaihtoehdoilla, kuten esimerkiksi gluteenittomalla jauhoseoksella tai riisijauhoilla. Muut ainekset säilytetään samoina perinteisen reseptin kanssa. Näin voit nauttia herkullisesta lanttulaatikosta myös gluteenia välttelevänä. Katso alla gluteenittoman lanttulaatikon resepti:
- Valmista lanttulaatikon taikina kuten perinteisesti, korvaamalla vain jauhot gluteenittomalla vaihtoehdolla.
- Kaada seos vuokaan ja paista uunissa normaalisti.
- Nauti herkullinen ja gluteeniton lanttulaatikko joulupöydän kruununa!
Lanttulaatikko on siis herkullinen vaihtoehto niin perinteisellä kuin gluteenittomalla reseptillä. Voit nauttia tätä klassikkoa ja tarjota sitä ystävillesi ja perheellesi joulun juhlapöydässä. Kokeile rohkeasti valmistaa lanttulaatikko itse – se on helppoa ja palkitsevaa!
Pippuripihvi – Herkullinen klassikko • Glenlivet – Maailman johtava single malt -viski • Mustajuurikeitto – Herkullisen lämmittävä keitto pimeisiin talvi-iltoihin • Whispering Angel – Laadukas Roseviinin Valinta • Italialaiset Kuohuviinit: Franciacorta ja Lambrusco • Masi Costasera Amarone Classico 2017 vs. 2016 • Servetin ja Lautasliinan Taittelu – Helppo Opas Täydelliseen Pöytäkattaukseen • Don Julio Tequila – Meksikon Perinteitä ja Laatua Pullossa • Grants viski – Opas Whiskyn Ystäville • Alkoholittomat Siiderit: Parhaat Vaihtoehdot Juhlaan ja Arkeen •