Kanttarellikastike – Herkullinen ja Kermainen

Kanttarellikastike, tunnetaan myös nimillä kantarellikastike tai kanttarellikastike martat, on suosittu herkku suomalaisessa keittiössä. Tässä artikkelissa jaamme parhaat vinkit täydellisen kanttarellikastikkeen valmistukseen sekä erilaisia reseptejä ja ohjeita kanttarellikastikkeen loihtimiseen. Valmistetaan yhdessä paras kanttarellikastike, joka sopii täydellisesti erilaisten ruokien kaveriksi!

Kanttarellikastikkeen Valmistusohjeet:

1. Ainekset:

  • 300 g kanttarelleja
  • 1 sipuli
  • 2 dl kermaa
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja pippuria maun mukaan

2. Valmistus:

  1. Puhdista kanttarellit huolellisesti ja pilko ne pienemmiksi paloiksi.
  2. Kuullota hienonnettu sipuli voissa pannulla.
  3. Lisää sienet pannulle ja paista, kunnes neste on haihtunut.
  4. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Keitä kastiketta hiljalleen, kunnes se saostuu haluamallesi paksuudelle.
  6. Valmis kanttarellikastike on nautinnollista esimerkiksi kalan kanssa.

Kermainen Kanttarellikastike – Helppo ja Herkullinen

Kermainen kanttarellikastike on todellinen herkku, joka sopii monenlaisille ruoille. Valmista kastike helposti ja nopeasti seuraavalla reseptillä:

Ainekset:

  • 400 g kanttarelleja
  • 1 iso sipuli
  • 3 dl kuohukermaa
  • suolaa, pippuria ja persiljaa maun mukaan

Valmistus:

  1. Kuori ja pilko sipuli, sekä pilko kanttarellit.
  2. Kuullota sipuli pannulla öljyssä.
  3. Lisää kanttarellit ja paista, kunnes ne pehmenevät.
  4. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Mausta suolalla, pippurilla ja hienonnetulla persiljalla.
  5. Anna kastikkeen hautua hetki miedolla lämmöllä.

Kermainen kanttarellikastike on valmis tarjoiltavaksi esimerkiksi paistetun kalan kaverina. Kokeile rohkeasti erilaisia lisukkeita ja anna makuelämyksen viedä!

Kanttarellikastike Ilman Jauhoja – Kevennetty Vaihtoehto

Jos haluat valmistaa kanttarellikastikkeen ilman jauhoja, voit korvata jauhot esimerkiksi kermaisemmalla koostumuksella tai käyttämällä kasvipohjaisia sakeutusaineita. Tässä yksi vaihtoehtoinen resepti:

Ainekset:

  • 500 g kanttarelleja
  • 2 dl kaurakermaa
  • 1 iso sipuli
  • valkosipulia, suolaa ja kurkumaa maun mukaan

Valmistus:

  1. Pilko sipuli ja kanttarellit.
  2. Kuullota sipuli pannulla öljyssä.
  3. Lisää kanttarellit ja paista, kunnes ne ovat kypsiä.
  4. Lisää kaurakerma ja mausteet. Anna kastikkeen hautua hetki miedolla lämmöllä.
  5. Tarjoile kanttarellikastike esimerkiksi paistetun lohen kanssa.

Kokeile erilaisia variaatioita ja löydä oma suosikkisi kanttarellikastikkeista. Nauti herkullisista mauista ja jakamattomasta ruoan ilosta!

Yhteenveto:

Kanttarellikastike, oli se sitten perinteinen, kermainen tai ilman jauhoja valmistettu, tarjoaa herkullisen lisän monenlaisiin ruokiin. Kokeile erilaisia reseptejä ja anna makujen viedä kielen mennessään. Kanttarellikastike on täydellinen kumppani moneen ruokalajiin ja takaa makunautinnon niin arkeen kuin juhlaan.

Limoncello-drinkit: Kesäistä raikkautta ja makunautintojaHollandaisekastike: Helppo ja Herkullinen ReseptiPina Colada – Herkullinen Trooppinen DrinkkiRommien vertailu: löydä paras vaihtoehtoLimoncello – Italialainen SitruunalikööriAlko Vaasa – Kaikki tarvittava tieto yhdestä paikastaMarjakossu – Herkullinen Kotitekoinen DrinkkiSour Apple – Kirpeä omenan juomaelämys De Kuyperin kanssaJägermeister: Kaikki mitä sinun tulee tietää tästä suositusta juomastaPääsiäisen perinteiset ruoat ja menu

viestinta@vvgroup.fi