Jouluhalko: Herkullisia reseptejä ja vinkkejä jouluherkkujen valmistamiseen

Ranskalainen jouluhalko

Ranskalainen jouluhalko, tunnettu myös nimellä bûche de Noël, on perinteinen joulunajan herkku Ranskassa. Tämä kirjolohko muistuttaa ulkonäöltään halkoa ja on täytetty herkullisella suklaamousseella. Se on suosittu herkku jouluaterialla ja jälkiruoaksi.

Resepti ranskalaiseen jouluhalkoon:

  • Gluteeniton jauhoseos 3 dl
  • Munia 4 kpl
  • Sokeria 1 dl
  • Kaakaojauhetta 1 rkl
  • Leivinjauhetta 1 tl

Valmistusohje: Sekoita munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoseos varovasti sekoittaen. Kaada taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Levitä täyte taikinan päälle ja rullaa halko. Koristele suklaarouheella ja joulukoristeilla.

Gluteeniton jouluhalko

Gluteeniton jouluhalko on oiva valinta niille, jotka välttelevät gluteenia ruokavaliossaan. Voit helposti muokata perinteisen jouluhalkon reseptiä gluteenittomaksi käyttämällä gluteenittomia jauhoja ja leivinjauhetta.

Resepti gluteenittomaan jouluhalkoon:

  1. Gluteenittomat jauhot 2 dl
  2. Kananmunia 3 kpl
  3. Gluteeniton kaakaojauhe 2 rkl
  4. Leivinjauhetta 1 tl

Vinkki:Voit korvata sokerin osittain esimerkiksi stevialla gluteenittomassa versiossa.

Suklainen jouluhalko

Suklainen jouluhalko on herkullinen vaihtoehto perinteiselle halkoreseptille. Suklainen täyte antaa halkolle makeaa makua ja sopii erityisesti suklaan ystäville.

Resepti suklaista jouluhalkoa varten:

  • Suklaata 200 g
  • Kuohukermaa 2 dl
  • Vaniljasokeria 1 tl
  • Rakeista sokeria 1 dl

Valmistusohje: Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita joukkoon vaniljasokeri. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä sulatettu suklaa ja kermavaahto. Levitä täyte jäähtyneen taikinan päälle ja rullaa halko. Koristele esimerkiksi tomusokerilla.

Saksalainen jouluhalko

Saksalainen jouluhalko, Schokoladenbrot, on herkullinen joululeivonnainen, joka yhdistää tumman suklaan ja mausteet täyteläiseksi makuelämykseksi. Tämä herkku sulattaa varmasti jokaisen joulun herkkusuiden sydämet.

Resepti saksalaiseen jouluhalkoon:

  1. Tummaa suklaata 150 g
  2. Vaahterasiirappia 1 dl
  3. Kanelia 1 tl
  4. Maustettua konjakkia 2 rkl

Vinkki:Voit lisätä täytteeseen myös pähkinöitä tai kuivattuja hedelmiä lisäämään makua.

Jouluhalko on perinteinen ja maistuva herkku, joka sopii täydellisesti joulunajan juhlapöytään. Kokeile erilaisia versioita ja yllätä läheisesi maukkailla joulun herkuilla!

Alko Mäntsälä – Mäntsälän Alkon tarjoamat palvelut ja valikoimaNapolilainen Pizzapohja: Reseptit ja VinkitTom of Finland Vodka – Sukupuolivähemmistöjen merkittävä juomabrändiAlkoholin kalorit ja vähäkaloriset vaihtoehdotRoseeviini – Kesän raikas suosikkiVanilla Vodka – Herkullinen valinta juhlailtoihinMaksakirroosi: syynä alkoholi ja sen loppuvaiheetTumma rommi – Salaisuuksia ja nautintoaAlko Alajärvi – Alajärven AlkoTokaji: Unelmanomaisen Makea Unkarilainen Viini