Herkullinen ja helppo appelsiinibroileri-kanapata uunissa

Appelsiinibroileri-kanapata on maukas ruokalaji, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Tässä reseptissä yhdistyvät mehevä broileri, raikas appelsiini ja herkulliset mausteet luoden makunystyröitä hivelevän kokonaisuuden. Seuraavassa esittelemme sinulle tämän ihanan patareseptin askel askeleelta.

Ainekset:

  • 4 kananrintaa
  • 2 appelsiinia
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl cayennenpippuria
  • 1 tl suolaa
  • 500 ml kanalientä
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje:

Vaihe 1: Valmistelut

Aloita leikkaamalla kananrinnat sopiviksi paloiksi. Purista appelsiineista mehu ja leikkaa hedelmäliha lohkoiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Vaihe 2: Maustaminen

Mausta kananpalat inkiväärillä, kurkumalla, cayennenpippurilla ja suolalla. Anna maustua hetki.

Vaihe 3: Paistaminen

Kuumenna oliiviöljy padassa ja ruskista kanapalat pinnaltaan. Lisää joukkoon sipuli ja valkosipuli.

Vaihe 4: Haudutus

Lisää joukkoon appelsiinilohkot, appelsiinimehu ja kanaliemi. Anna hautua uunissa miedolla lämmöllä noin tunti, kunnes kanapalat ovat kypsiä ja mureita.

Servointi:

Tarjoile appelsiinibroileri-kanapata keitetyn riisin tai bulgurin kera. Ripottele päälle tuoretta persiljaa tai korianteria ja nauti herkullisesta ateriasta!

Lisävinkkejä:

  • Voit lisätä pataan myös muita hedelmiä, kuten aprikooseja tai luumuja, saadaksesi lisää makua.
  • Kokeile vaihtaa appelsiini greippiin tai sitruunaan vaihtelun vuoksi.
  • Paahda kananpalat ensin uunissa ennen hauduttamista saadaksesi niihin herkullisen rapean pinnan.

Nyt olet valmis valmistamaan herkullista appelsiinibroileri-kanapataa uunissa. Toivottavasti nautit tästä maistuvasta ja helppotekoisesta reseptistä!

Corona ja sen vaikutukset yhteiskuntaanCaptain Morgan Spiced Gold – Mausteinen AarremeriAlko Lielahti – Viinien ja Juomien Luvattu KauppaLagavulin 16 – Klassikko viskiä SkotlannistaPina Colada – Herkullinen Trooppinen DrinkkiSitruunarisotto: Täydellisen Risoton ValmistusohjeetDom Pérignon – Ylellisen Shampanjan Kirkas TähtiStella Artois – Belgiassa syntynyt klassikko