Creme Ninon: Ranskalainen Tuorehernekeitto Samppanjalla
Mikä on Creme Ninon?
Creme Ninon on herkullinen ja hienostunut ranskalainen tuorehernekeitto, joka tunnetaan myös nimellä samppanja hernekeitto. Tämä perinteinen ranskalainen keittoversio tarjoaa herkullisen ja ylellisen vaihtoehdon perinteisille hernekeitoille.
Valmistusaineet
Ranskalainen tuorehernekeitto eli creme ninon valmistetaan seuraavista aineksista:
- 500g tuoreita herneitä
- 1 sipuli
- 2 perunaa
- 1 l kasvislientä
- 1 dl kermaa
- 50g voita
- 1 dl samppanjaa
- Suolaa ja pippuria maun mukaan
Valmistusohje
1. Aloita kuorimalla ja pilko herneet, sipuli ja perunat.
2. Kuumenna voi kattilassa ja lisää pilkottu sipuli. Kuullota sipulia muutama minuutti.
3. Lisää perunat ja herneet kattilaan ja kuullota hetki.
4. Kaada kasvisliemi kattilaan ja anna keiton kiehua noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
5. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi.
6. Lisää kerma ja samppanja keittoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
7. Anna keiton hautua hetki ennen tarjoilua.
Hernekeiton Tarjoilu
Ranskalainen creme ninon keitto tarjoillaan yleensä koristeltuna tuoreilla yrtteillä tai ruskistetulla voilla. Keiton lisäksi voi tarjota rapeaa patonkia tai tuoretta leipää. Keitto sopii erinomaisesti alkuruoaksi tai kevyeksi lounaaksi.
Creme Ninon Histioria
Creme Ninon keitto sai alkunsa Ranskassa, missä se tunnetaan perinteisenä herkutteluruokana erityisesti keväällä, kun tuoreet herneet ovat parhaimmillaan. Keiton nimi viittaa sen hienostuneeseen ja kermaiseen koostumukseen.
Creme Ninon Keiton Muunnokset
Ranskalaisen hernekeiton reseptiä voi varioida lisäämällä joukkoon esimerkiksi savustettua pekonia, tuoretta minttua tai sitruunamehua. Perinteinen resepti voidaan myös muuttaa vegaaniseksi korvaamalla kerma kookoskermalla.
Yhdistä klassikko ja ylellisyys valmistamalla maukas creme ninon seuraavassa ruokailuhetkessäsi! Tulet varmasti ihastumaan tämän ranskalaisen herkkukeiton maulliseen samppanjan ja tuoreiden herneiden yhdistelmään.
Sitruunarisotto: Täydellisen Risoton Valmistusohjeet • Kanttarellipasta – Herkullisen Sienen Lumoavat Makunystyrät • Alko Turenki – Turengin Alko • Gato Negro – Salaperäinen Musta Kissa • Larsen VSOP Konjakki: Tietoa ja Hinnat Suomessa • Lintuviini: lintujen suosima viini puusta • Gancia Asti – Kuohuviinien Kuninkaallinen • Alko Levi – Kattava opas Alkon sijaintiin ja aukioloaikoihin Levillä •