Bulgogi – Herkullisen Bulgogi Resepti
Bulgogi on korealainen ruokalaji, joka tunnetaan mehevistä ja mausteisista grillatuista lihapaloista. Siinä yhdistyvät herkullinen liha, marinaadit ja grillauksen tuoma savuinen maku. Bulgogi on suosittu ruokalaji niin Koreassa kuin ympäri maailmaa. Haluatko oppia valmistamaan bulgogia kotona? Tässä artikkelissa jaamme sinulle herkullisen bulgogi reseptin, jota voit kokeilla omassa keittiössäsi.
Mitä tarvitset Bulgogiin?
Valmistaaksesi bulgogia tarvitset seuraavat ainekset:
- 500g naudanlihaa (sirloin, paahtopaisti tai ohutliha)
- 1 iso sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 kevätsipulia
- 1 päärynä (soseutettuna)
- 4 rkl soijakastiketta
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl seesamiöljyä
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 1 tl mustapippuria
Valmistusohjeet
1. Leikkaa naudanliha ohuiksi viipaleiksi ja laita ne kulhoon.
2. Pilko sipuli, valkosipulinkynnet ja kevätsipulit pieniksi paloiksi.
3. Lisää sipulit ja päärynäsose lihan joukkoon.
4. Valmista marinadi sekoittamalla soijakastike, sokeri, seesamiöljy, seesaminsiemenet, riisiviinietikka ja mustapippuri. Kaada marinadi lihojen päälle ja sekoita hyvin.
Grillaus
1. Anna lihan marinoitua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
2. Laita lihat ja marinadi grilliin ja paista kunnes liha on kypsynyt.
3. Tarjoile bulgogi riisin ja kimchin kanssa.
Vinkkejä ja Variaatioita
Bulgogi on monipuolinen ruokalaji, jota voit muokata oman maun mukaan. Voit lisätä marinadiin esimerkiksi inkivääriä tai chilimurskaa lisää potkua. Voit myös kokeilla valmistaa bulgogia erilaisilla lihoilla, kuten possulla tai kanalla.
Kokeile reseptiä rohkeasti ja anna bulgogille oman makusi säväys!
Alko Noormarkku – Tervetuloa Alko-myymälään Noormarkussa • 4 Olutta: IVA Olut, IV Olut ja Monipuolinen Olutvalikoima • 19 crimes hanapakkaus ja 19 crimes red blend • Marskin ryyppy, Ritarin ryyppy vai Ruokaryyppy – Mitä ne oikein ovat? • Risotto ja Valkoviini – Herkullinen makupari keittiössäsi • Caipirinha – Raikas Brasilialainen Drinkki • Parhaat Tequilat: Opas Tequilan Maailmaan •