Appelsiinirisotto ja Veriappelsiinirisotto: Herkulliset Reseptit ja Vinkit
Appelsiinirisotto – Perinteinen Italialainen Herkkuperuna
Appelsiinirisottoon herkullinen ja aromikas risotto, joka saa makunsa tuoreista appelsiineista. Tässä artikkelissa jaamme perinteisen appelsiinirisoton reseptin sekä vinkkejä sen valmistukseen.
Resepti:
- 300g risottoriisiä
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl valkoviiniä
- 1 l kanalientä
- 2 appelsiinia
- 50g voita
- 50g parmesaanijuustoa
- Suolaa
- Pippuria
Valmistusohje:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuori toinen appelsiini ja purista mehu talteen.
- Kuumenna kanaliemi kattilassa.
- Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota hetki.
- Lisää riisi kattilaan ja sekoita, kunnes riisi on läpikuultavaa.
- Lisää valkoviini ja anna sen kiehahtaa. Sekoita, kunnes viini on kokonaan imeytynyt riisiin.
- Lisää kuuma kanaliemi vähitellen riisin joukkoon ja anna kypsyä miedolla lämmöllä.
- Lisää appelsiinimehu ja appelsiinin kuoresta raastettua kuorta risottoon. Sekoita hyvin.
- Mausta risotto suolalla ja pippurilla.
- Lisää lopuksi voi ja raastettu parmesaanijuusto joukkoon. Sekoita hyvin, kunnes voi on sulanut ja juusto sulanut.
- Anna risoton levätä hetki ennen tarjoilua.
Veriappelsiinirisotto – Makunystyröitä Häikäisevä Herkku
Veriappelsiinirisottoon ruokalaji, joka vie makumatkalle Italian aurinkoiseen etelään. Veriappelsiineista saatava intensiivinen maku tekee tästä risotosta kerta kaikkiaan herkullisen. Tässä jaamme reseptin, jolla valmistat maistuvan veriappelsiinirisoton kotikeittiössäsi.
Ravintorikas ja Värikäs Veriappelsiini
Veriappelsiini on appelsiinilajike, joka erottuu muista tummanpunaisen hedelmälihansa ansiosta. Sen kirpeänmakea maku tuo risottoon syvyyttä ja raikkautta.
Resepti Veriappelsiinirisottoon:
- 300g Arborio-riisiä
- 1 iso salottisipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 l kanalientä
- 2 veriappelsiinia
- 50g voita
- 50g pecorino-juustoa
- Ruohosipulia
- Suolaa
- Pippuria
Valmistusohjeet Veriappelsiinirisottoon:
- Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipuli.
- Kuori ja paloittele yksi veriappelsiini, purista mehu talteen.
- Kuumenna kanaliemi kattilassa.
- Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota hetki.
- Lisää riisi kattilaan ja sekoita, kunnes riisi on läpikuultavaa.
- Lisää valkoviini ja anna sen kiehahtaa. Sekoita, kunnes viini on imeytynyt riisiin.
- Lisää kuuma kanaliemi vähitellen riisin joukkoon ja anna kypsyä miedolla lämmöllä.
- Lisää veriappelsiinin mehu ja paloitellun appelsiinin lihat risottoon. Sekoita hyvin.
- Mausta risotto suolalla ja pippurilla.
- Lisää lopuksi voi, raastettu pecorino-juusto ja hienonnettu ruohosipuli joukkoon. Sekoita hyvin.
- Anna risoton levätä hetki ennen tarjoilua.
Lopuksi voit koristella veriappelsiinirisoton ruohosipulilla ja pecorino-juustoraasteella. Nauti risotto viinilasillisen kera ja nauti aromeista!
Gnarly Head Old Vine Zinfandel 2020 – Viinin Ystävien Suosikki • Sahramirisotto ja Risotto Milanese – Perinteinen Italialainen Herkku • Kuusenkerkkäjuoma – Luonnon terveyspommi kuplivassa muodossa • R3 Riesling – Parasta Rheingausta • Alko Päiväranta ja Citymarket Päiväranta Aukioloajat • Valdobbiadene Prosecco Superiore – Italialaisen kuohuviinin aatelia • Pyöreä Britannia-Kakku – Perinteinen ja herkullinen leivonnainen • Paholaisen Kallio Alko: Tervetuloa Maistelemaan Upeaa Devils Rock Viiniä! • Musta torni – Erilaisten Black Tower -viinien esittely •